Malzemeler:
e150gr tereyağı
e1 yumurta
e1,5 su bardağı pudra şekeri
e1 paket kabartma tozu
e1 paket vanilya
e2 yemek kaşığı kakao
ealdığı kadar un
e1 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
- Yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini iyice ezin. Üzerine yumurta, yoğurt, vanilin, un ve kabartma tozunu ilave edip hamur yapın. Hamuru ikiye ayırın. Yarısına 2 yemek kaşığı kakao karıştırın. Her iki hamuruda biraz açın kalp kalıbınızdan büyükbir su bardağı yardımıyla her 2 renktende kesin içlerindende kalplerini kesip içlerindeki kalplerin yerlerini değiştirin(beyazın kalbini kakaoluya,kakaolunun kalbini beyaza yerleştirin)175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.Afiyet olsun.
- Sıra Günün Fotoğraflarında;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder